9 Eylül 2010 Perşembe

Elle yapıştırılan 248 kristal küp

Elle yapıştırılan 248 kristal küp
Gaye Çevikel 2004 yılında arkadaşlarının ona taktığı lakap olan Gaia ve golden retriever cinsi köpeği Gino’nun isminden yola çıkarak Gaia&Gino isimli tasarım markasını kurdu.



Çağdaş tasarım mağazası Decorum’un kurucusu olan Çevikel’in Gaia&Gino’yu yaratma nedeni uluslararası tasarım organizasyon ve fuarlarında bir Türk markasının eksikliğini hissetmesiydi. Önde gelen tasarımcılarla çalışan Gaye Çevikel geçen beş yıl içinde Gaia&Gino markasını büyütüp kendini de alanında “uzman” konuma getirdi. Şimdi bu uzmanlık onu defalarca önde gelen yabancı yayınlara konuk olmasını da sağlıyor.

Geçen ay Financial Times Gazetesi’nde dekorasyon ve tasarım alanında “uzman” görüşünüze yer verildi. Bu bir ilk miydi?
Hayır. Wallpaper ve Time gibi dergilerde ve sayısız gazetede görüşlerim yayınlandı. Ama bahsettiğimiz yayın organının Financial Times olması ve uzman olarak konumlandırılmak tabii ki hoş. Gaia&Gino olarak Andree Putman, Arik Levy, Karim Rashid, Christian Ghion ve Yves Behar gibi yetenekleri dünya tarafından kabul edilmiş tasarımcılarla çalıştığımız için markamız beş yıl içinde uzun bir yol kat etti.


Üzerinde çalışmakta olduğunuz projeler neler?
Materyallerle ilgili çalışmalar yapıyoruz. Günlük hayatımızda elimizin altında bulunan ya da çok farklı alanlarda kullanılan malzemeleri dekorasyon dünyasının içine çekmeye çalışıyoruz. Yeni koleksiyonlarımızda da buna dikkat edeceğiz. Örnek olarak, Arik Levy tasarımı ve önemli tasarım ödüllerinden Red Dot’a layık görülen ürünümüz “Mistic” şamdanı örnek verebilirim. Mutfak eşyalarında kullanılan payreks camdan yapılan bu şamdan, içinde mum olmasa da dekoratif olmayı başarıyor.

Yeni koleksiyonda hangi tasarımcılarla çalışacaksınız? Yeni tasarımları ne zaman göreceğiz?
Bu yıl içinde Jaime Hayon tasarımı kristal mumluk, Suzanne Trocme tasarımı kase ve masa üstü objeleri, Defne Koz tasarımı bebek koleksiyonu ve Harry Allen tasarımı kristal vazoyla köpek çantalarının bulunduğu koleksiyonlarımızı piyasaya süreceğiz. Tüm tasarımlarına yer verdiğimiz Karim Rashid ise bir meyve tepsisi tasarlayacak.

Esin kaynağı köpeği
Çevikel’in köpeği Gino’dan yola çıkarak Gino The Dog isimli bir koleksiyon oluşturdu. Köpekler için oyuncaklar, mama kapları ve taşıma çantaları bulunan koleksiyonun en önemli kriteriyse köpeğin ve sahibinin sağlığı. Bu nedenle alerji yapmayan maddeler kullanılıyor.



Çevikel, Arik Levy tasarımı “Mistic” şamdanın Gaia&Gino’nun en çok satan ürünü olduğunu söylüyor.



Harry Allen tasarımı Gino figürü

Milliyet Cumartesi Haberi

Hiç yorum yok: